Vad är Kronofogden och vad jobbar de med?

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Låna pengarna arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Kronofogden är en myndighet i Sverige som har till uppgift att driva in obetalda skulder och verkställa domar. De kan även hjälpa till med att försöka lösa tvister och utmäta egendom om en skuld inte betalas.

Kronofogdens befogenheter och uppgifter

Kronofogden har befogenhet att utfärda betalningsförelägganden, vilket är ett krav på att betala en skuld inom en viss tid. Om skulden inte betalas kan Kronofogden vidta olika åtgärder för att driva in skulden, inklusive att utmäta egendom eller löneutmätning.

Hur man undviker skulder hos Kronofogden

Skulder hos Kronofgoden kan vara förödande för din kreditvärdighet. För att undvika att hamna i skulder hos Kronofogden är det viktigt att hålla koll på sin ekonomi och betala räkningar i tid. Om man har svårt att betala en skuld är det bäst att ta kontakt med den som man är skyldig pengar till och försöka komma överens om en avbetalningsplan.

Samla dina låna för att undvika skulder hos Kronofogden

Har du i dag en lånesituation med skulder som du inte kan betala kan du ansöka om att samla dina skulder till en lägre ränta genom oss. Genom att lägga om avbetalningsplanen kan du också göra dina skulder mer hanterbara.

Gör en gratis och bindningsfri ansökan hos oss så ser vi om vi kan hjälpa dig!

Hantera skulder i Kronofogdens register

Om man redan har skulder hos Kronofogden är det viktigt att ta tag i situationen så snart som möjligt. Det kan vara en bra idé att kontakta en ekonomisk rådgivare för att få hjälp med att lägga upp en plan för att betala av skulden. Sådana finns att kontakta genom kommunen du bor i.

Vad innebär skuldsanering hos Kronofogden?

Att ansöka om skuldsanering kan också vara ett alternativ för dig som har skulder hos Kronofogden som du inte kan hantera. Detta brukar dock vara den absolut sista utvägen, eftersom det innebär att du måste leva på existensminimum i 5 år och betala all övrig inkomst till Kronofogden, innan dina skulder skrivs av.

Kontaktinformation och öppettider för Kronofogdens kontor

Om du behöver komma i kontakt med Kronofogden kan du ringa dit vardagar mellan 08.00 och 16.00. Telefonnumret till Kronofogdens växel är 0771–73 73 00.

Det är endast hos Kronofogdens kontor i Sundbyberg utanför Stockholm samt i Göteborg som man tar emot spontanbesök.

Försök hitta hjälp innan dina skulder hamnar hos Kronofogden

Om du har hamnat i en ekonomisk situation där du behöver hjälp med att hantera skulder, kan det vara en bra idé att kontakta en låneförmedlare som Låna Pengarna. Genom att jämföra lån kan du hitta en lägre ränta och få hjälp med att hitta en lösning på dina ekonomiska problem.

Har du skulder i dag som du riskerar att hamna hos Kronofogden med bör du undvika att ta ytterligare konsumtionslån, utan endast söka ett samlingslån eller refinansiering av dina nuvarande lån. Du kan söka om samlingslån genom oss med betalningsanmärkningar, men du kan inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogden.

Kontakta oss idag för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig. Blir du inte erbjuden något lån som sänker din nuvarande ränta rekommenderar vi dig att söka hjälp hos en ekonomisk rådgivare i kommunen du bor.

Vanliga frågor om Kronofogden

Vad gör Kronofogden och vilka befogenheter har de?

Kronofogden är en myndighet i Sverige som har till uppgift att driva in obetalda skulder och verkställa domar och beslut som rör ekonomiska förpliktelser. Deras befogenheter inkluderar rätten att utmäta egendom och pengar för att driva in obetalda skulder, samt att utfärda betalningsförelägganden.

Hur kan man undvika att hamna i skulder hos Kronofogden?

För att undvika att hamna i skulder hos Kronofogden är det viktigt att hålla koll på sin ekonomi och undvika att ta på sig mer skulder än man kan hantera. Genom att skapa en budget och hålla sig till den kan man undvika att hamna i skulder hos Kronofogden. Det är också viktigt att vara proaktiv och ta tag i eventuella ekonomiska svårigheter så tidigt som möjligt.

Några av långivarna vi jämför

Ikano bank logga
Ica banken logga
resurs bank logga
Bank Norwegian logga
Medmera bank logga
Wasa kredit logga
Visa fler

© Låna Pengarna 2023 – En tjänst från Sambla Group AB

Ändra ditt samtycke till cookies