Vad är kreditvärdighet?

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Låna pengarna arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Kreditvärdighet är en bedömning av en persons eller företags förmåga att betala tillbaka lån och andra skulder. Det är ett viktigt mått för långivare och banker när de överväger att bevilja lån. Kreditvärdigheten baseras på olika faktorer, inklusive betalningshistorik, skuldnivå, kreditanvändning, kreditlängd och olika typer av kredit.

Hur kontrollerar man sin kreditvärdighet?

Det finns flera sätt att kontrollera sin kreditvärdighet. Ett vanligt sätt är att använda sig av kreditupplysningsföretag som UC, som tillhandahåller kreditupplysningar för privatpersoner. Genom att begära en kreditupplysning kan man få en överblick över sin kreditvärdighet och se om det finns några felaktigheter som behöver rättas till.

Hur påverkar min kreditvärdighet möjligheten att få lån?

Kreditvärdigheten spelar en avgörande roll när det gäller att få beviljat lån. En hög kreditvärdighet ökar chanserna att få lån beviljat och kan också leda till bättre lånevillkor, såsom lägre effektiv ränta och högre lånebelopp. Å andra sidan kan en låg kreditvärdighet göra det svårare att få lån och leda till sämre lånevillkor.

Jämför lån för bästa lånet oavsett kreditvärdighet

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att varje kreditupplysningsföretag gör sin bedömning av din kreditvärdighet på olika sätt. Jämför därför lån genom oss för att hitta bästa möjliga lånet för just dig – oavsett din kreditvärdighet.’

Ansök så jämför vi upp till 40 banker och långivare med en kostnadsfri ansökan. Vi tar endast 1 kreditupplysning via UC för att inte påverka din kreditvärdighet mer än nödvändigt.

Tips för att förbättra sin kreditvärdighet snabbt

För att förbättra sin kreditvärdighet snabbt finns det några åtgärder man kan vidta. En av de viktigaste åtgärderna är att se till att betala räkningar i tid och undvika att missa betalningar.

Att minska skuldnivån och undvika att överskrida kreditgränserna kan också bidra till att förbättra kreditvärdigheten. Att inte ha onödiga krediter samt att inte öppna för många nya kreditkonton på kort tid kan också vara fördelaktigt.

Du bör även undvika att ta många kreditupplysningar om du kan.

Kreditvärdighet och kreditupplysning: Vad behöver man veta?

Varje gång en kreditupplysning tas på dig är det viktigt att veta att detta kan påverka din kreditvärdighet. Varje gång en kreditupplysning tas registreras detta i kreditupplysningsregistret hos UC och kan påverka kreditvärdigheten. Därför är det viktigt att vara medveten om hur ofta man begär kreditupplysningar och att endast göra det när det verkligen behövs.

Jämför lån med endast en kreditupplysning – för att inte skada din kreditvärdighet

När du jämför lån genom oss tar vi alltid endast en kreditupplysning genom UC – trots att vi skickar ut din ansökan till alla våra 40 samarbetspartners. Det gör att du kan jämföra flera banker och långivare med minimal påverkan på din kreditvärdighet.

Kunskap kring kreditvärdighet hjälper din privatekonomi

Att förstå kreditvärdighet och hur den påverkar möjligheten att få lån är avgörande för att kunna fatta välgrundade beslut när det gäller ekonomi och lån. Genom att vara medveten om sin egen kreditvärdighet och hur man kan förbättra den, kan man öka sina chanser att få beviljat lån och få bättre lånevillkor.

Vanliga frågor om kreditvärdighet

Vad är en kreditupplysning och hur påverkar den min kreditvärdighet?

En kreditupplysning är en sammanställning av information om en persons kreditvärdighet, inklusive betalningshistorik, skuldnivå och kreditanvändning. När du begär en kreditupplysning registreras detta i hos kreditupplysningsföretaget – vanligtvis UC – och kan påverka din kreditvärdighet.

Vilka åtgärder kan jag vidta för att förbättra min kreditvärdighet snabbt?

För att förbättra din kreditvärdighet snabbt kan du se till att betala räkningar i tid och undvika att missa betalningar. Att minska dina skulder och undvika att överskrida kreditgränserna kan också bidra till att förbättra din kreditvärdighet. Att ha en varierad kreditportfölj och att inte öppna för många nya kreditkonton på kort tid kan också vara fördelaktigt för att snabbt förbättra din kreditvärdighet.

Några av långivarna vi jämför

Ikano bank logga
Ica banken logga
resurs bank logga
Bank Norwegian logga
Medmera bank logga
Wasa kredit logga
Visa fler

© Låna Pengarna 2023 – En tjänst från Sambla Group AB

Ändra ditt samtycke till cookies