Låna pengar till låg ränta – jämför lån för att få lägst ränta

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Låna pengarna arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Är du ute efter ett lån med låg ränta? Smart, det bör alltid vara din prioritet när du vill låna pengar. Med vår tjänst kan du enkelt jämföra lån från 40 olika banker och långivare för att hitta det bästa erbjudandet som passar dina behov. Låna upp till 600 000 kronor till den lägsta räntan för dig.

Låna till lägre ränta genom att jämföra med oss

När du letar efter ett lån är det alltid klokt att börja med att jämföra olika erbjudanden. Genom att använda vår tjänst kan du enkelt ansöka om lån upp till 600 000 kronor och få tillgång till erbjudanden från flera olika långivare direkt.

Detta ger dig möjligheten att låna pengar med den lägsta räntan och bästa villkoren, vilket sparar dig pengar i det långa loppet.

Ansök i vårt formulär direkt eller läs vidare om hur du får så låg ränta som möjligt när du lånar.

Fördelar med att använda vår tjänst för att låna pengar med låg ränta

När du väljer att jämföra lån med låg ränta genom oss har du flera fördelar att se fram emot:

Endast en kreditupplysning via UC

När du ansöker genom oss tar vi endast en kreditupplysning via UC och skickar din ansökan till flera långivare. Detta minimerar påverkan på din kreditvärdighet och ger dig en ökad chans att få lånet beviljat till en lägre ränta.

Stort nätverk av långivare ökar chansen till låg ränta

Vi jämför hela 40 banker och långivare när du söker lån genom oss. Ett stort nätverk ökar chansen till att hitta bästa möjliga match mellan låntagare och långivare – för en lägre ränta.

Rådgivare finns tillgängliga

Tycker du det är krångligt med räntor och lån? Ingen fara, våra erfarna rådgivare finns alltid tillgängliga för att guida dig genom hela processen. De kan hjälpa dig att förstå de olika lånealternativen och svara på dina frågor.

Återbetalningstid som passar dig

Med möjligheten att låna upp till 600 000 kronor kan du vid ansökan ange önskad löptid – alltså på hur lång tid lånet kommer att betalas tillbaka. Det kan göra lånebördan lättare att hantera.

Privatlån, inte snabblån

Vi förmedlar privatlån, inte snabblån eller SMS-lån. Det innebär att du kan låna större belopp till lägre ränta och och bättre villkor.

Flexibilitet i låneansökan

Vi vill försöka hjälpa dig få låg ränta även om du haft struligt med det ekonomiska tidigare. Det går att ansöka trots att du har upp till tio betalningsanmärkningar.

För att söka behöver du dock vara minst 18 år, ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor och vara skriven i Sverige sedan 12 månader tillbaka. Du ska även vara skuldfri hos Kronofogden.

Läs mer: Låna pengar utan fast inkomst

Vad innebär lån utan säkerhet?

De lån vi förmedlar är lån utan säkerhet, även kallat privatlån eller blancolån, vilket betyder att du inte behöver pantsätta något som säkerhet för lånet.

Detta ger dig flexibilitet eftersom du inte behöver oroa dig för att förlora något värdefullt om du har svårt att återbetala lånet. Det innebär också att du kan använda pengarna från lånet till vad du vill.

Vad påverkar vilken ränta jag får på mitt lån?

Flera faktorer påverkar den ränta du får på ditt lån. Här är de viktigaste att ha i åtanke.

Lånebeloppet

Att låna en större summa pengar innebär större risk för banken och innebär i vissa fall att du för högre ränta. Därför bör du inte låna mer än du behöver.

Din kreditvärdighet

Din kreditvärdighet är ofta den mest avgörande faktorn för vilken ränta du får på lånet du söker. En bra kreditvärdighet ger lägre ränta – men kom ihåg att alla långivare gör bedömningen olika och att du därför tjänar på att jämföra.

Löptiden

Löptiden du vill ha på ditt lån kan påverka din ränta – och du bör också veta att en längre löptid gör att den totala kostnaden blir högre, även om räntan är den samma.

Om du har medsökande eller inte

Söker du lånet ihop med en medsökande kan det ofta sänka din ränta, eftersom banken får en extra säkerhet. Tänk dock på att din medsökande bör ha bättre kreditvärdighet än dig för bäst effekt.

Lär dig jämföra lån rätt – titta alltid på den effektiva räntan

När du jämför lån är det viktigt att inte bara fokusera på den nominella räntan. Den effektiva räntan tar hänsyn till alla avgifter och kostnader som är förknippade med lånet, vilket ger dig en bättre uppfattning om den verkliga kostnaden för lånet.

3 sätt att få låg ränta när du lånar pengar

För att säkerställa att du får låg ränta när du lånar pengar, här är tre värdefulla tips:

1. Jämför lån

Använd vår tjänst för att jämföra lån från flera olika långivare och hitta det bästa erbjudandet. Det ger dig bäst chans att hitta lånet med lägst ränta för just dig.

2. Ta hjälp av medsökande

Att ha en medsökande med god kreditvärdighet kan öka dina chanser att få låg ränta när du lånar pengar. Det kan vara en partner eller närstående.

3. Se över din kreditvärdighet

Genom att förbättra din kreditvärdighet kan du öka dina möjligheter att få lånet till en lägre ränta. Se om du till exempel kan samla skulder i ett större lån eller säga upp outnyttjade krediter.

Vilka saker påverkar kostnaden för mitt lån? Lär dig om ränta och löptid

För att förstå kostnaden för ditt lån är det viktigt att ha koll på räntan och löptiden.

Så funkar ränta på annuitetslån

Lånen vi förmedlar är annuitetslån, vilket innebär att du betalar samma månadskostnad genom hela återbetalningstiden. Till en början kommer därför en större del av din månadskostnad vara ränta, och en mindre del amortering – och tvärtom i slutet av löptiden.

Snabbare amortering ger lägre räntekostnad

Räntan är rörlig och procenten anger hur stor del av din skuld som du ska betala tillbaka utöver själva lånekostnaden.

Om du har pengar över tjänar du därför på att amortera extra på ditt lån – eftersom summan du betalar ränta på då minskar.

Så påverkar löptiden kostnaden för lånet

En längre löptid ger dig en lägre månadskostnad, men ökar det totala lånebeloppet. Vissa kan behöva en längre löptid för att klara av månadskostnaderna – medan vissa vill betala av lånet så snabbt som möjligt.

Hitta en balans som passar dig, för att göra räkningarna hanterbara samtidigt som lånet inte blir dyrare än det måste.

Samla lån till lägre ränta

Om du redan har flera lån kan det vara fördelaktigt att samla dem till ett enda lån med lägre ränta. Våra kunder sparar ofta mycket pengar i ränta på ett samlingslån. Här är fördelarna:

 • Större samlade lån ger lägre ränta än många små
 • Sparar tid på att slippa hålla koll på många lån
 • Bara en räkning att betala minskar risken för att missa en avi.

Kan jag få låg ränta om jag lånar pengar utan UC?

Överlag riktar sig många lån utan UC till personer med sämre kreditvärdighet. Det gör också att räntan på dessa lån ofta är högre.

I stället för att låna utan UC bör du först prova att jämföra lån via oss för att hitta lån med låg ränta.

Vi tar alltid endast en kreditupplysning via UC per ansökan, för att det inte ska påverka din kreditvärdighet mer än nödvändigt.

Vilka slags lån ger lägst ränta?

Ofta kan lån med säkerhet vara det som ger lägst ränta – eftersom bilen eller bostaden ger en extra trygghet för banken.

Men lånar du inte till något så specifikt är oftast ett privatlån ditt bästa alternativ. Privatlån har generellt lägre ränta än till exempel SMS-lån.

Så kan du förbättra din kreditvärdighet och dina chanser till låg ränta

Att förbättra din kreditvärdighet kan öka dina chanser att få låg ränta. Här är några steg du kan ta:

 • Betala dina skulder i tid för att undvika betalningsanmärkningar. Samla dina lån och krediter vid behov.
 • Undvik att ansöka om flera lån samtidigt, eftersom många förfrågningar på kort tid kan påverka din kreditvärdighet negativt.
 • Se över din ekonomi och budget för att säkerställa att du kan hantera ditt lån och betala det i tid varje månad.
 • Säg upp outnyttjade krediter.

Tänk på detta när du vill låna till låg ränta

När du är redo att låna pengar till låg ränta, är det några saker du bör ha i åtanke:

 • Jämför lån från olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet för dig.
 • Läs noggrant igenom lånevillkoren och se till att du förstår alla avgifter och kostnader som kan vara associerade med lånet.
 • Var realistisk med din återbetalningsförmåga och välj en lånebelopp och löptid som passar din ekonomiska situation.
 • Kontakta våra rådgivare om du har frågor eller behöver hjälp med din låneansökan. De finns där för att guida dig genom hela processen.

Låt oss hjälpa dig att låna till lägra ränta

Sammanfattningsvis kan du låna pengar till låg ränta genom att använda vår tjänst. Med möjligheten att jämföra lån från flera olika långivare, en enkel ansökningsprocess och expertrådgivning till din tjänst, kan du hitta det bästa lånet som passar dina behov och plånbok.

Kom ihåg att hålla koll på din kreditvärdighet och följa våra tips för att säkerställa att du får bästa möjliga ränta när du lånar pengar.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!

0770220180

Vanliga frågor om att låna pengar till låg ränta

Vilken bank ger mig lägst ränta när jag vill låna pengar?

Räntan sätts alltid individuellt, och vilken ränta du får bestäms efter din ansökan. Därför kan vi först efter vi jämfört se var du kan lägst ränta.

Kan jag ansöka om lån tillsammans med en medsökande för att få en lägre ränta?

Ja, att inkludera en medsökande med en stark kreditvärdighet kan hjälpa dig att få låna pengar till låg ränta. Långivare ser då på både din och medsökandens kreditvärdighet och ekonomiska situation, vilket minskar risken för dem och kan resultera i bättre lånevillkor.

Finns det några dolda avgifter eller kostnader när jag lånar genom Låna Pengarna?

Nej, vi tar ingen betalning från dig som kund. Vår tjänst är kostnadsfri för dig. Eventuella avgifter som kan förekomma relaterar sig till själva lånet och kommer att vara tydligt specificerade i lånevillkoren som du erhåller från långivaren. Du binder dig heller inte till något genom att göra en ansökan hos oss.

Hur får man så låg ränta som möjligt?

Se till att din kreditvärdighet är så bra som möjligt, undvik att ta många kreditupplysningar och jämför lån hos oss innan du bestämmer dig.

Några av långivarna vi jämför

Ikano bank logga
Ica banken logga
resurs bank logga
Bank Norwegian logga
Medmera bank logga
Wasa kredit logga
Visa fler

© Låna Pengarna 2023 – En tjänst från Sambla Group AB

Ändra ditt samtycke till cookies