Lån utan säkerhet – ansök och jämför för låg ränta

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Låna pengarna arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Är du på jakt efter ett lån utan säkerhet? Genom vår tjänst kan du enkelt och kostnadsfritt jämföra lån utan säkerhet från 40 olika banker och långivare, vilket ger dig möjligheten att hitta det bästa erbjudandet med den lägsta räntan. I den här guiden kommer vi att gå igenom hur du kan dra nytta av våra tjänster, och fördelarna med att ta hjälp av oss för att få bättre lån.

Jämför lån utan säkerhet hos oss för låg ränta

När du letar efter ett lån utan säkerhet är det viktigt att jämföra olika alternativ för att säkerställa att du får den bästa räntan. Genom oss kan du enkelt jämföra erbjudanden från ett brett utbud av banker och långivare på en gång.

Detta sparar inte bara tid utan kan även hjälpa dig att spara pengar genom att hitta det lån utan säkerhet med den mest förmånliga räntan för din specifika situation.

Fördelar med att jämföra lån utan säkerhet genom oss

Här är några av de främsta fördelarna med att använda Låna Pengarna för att jämföra lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor:

✓ Enkelt och bekvämt: Du behöver inte kontakta flera banker och långivare separat. Vi tar hand om processen åt dig och samlar in erbjudanden från 40 olika långivare.
✓ Låg ränta: Genom att jämföra olika erbjudanden kan du hitta det lån med den mest förmånliga räntan, vilket kan spara dig tusentals kronor över lånets löptid.
✓ Endast en kreditupplysning: Vi tar endast en kreditupplysning via UC när du ansöker genom oss, vilket minimerar påverkan på din kreditvärdighet.
✓ Kostnadsfritt: Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som kund. Du betalar ingenting extra för att använda vår låneförmedlingstjänst.
✓ Inga förpliktelser: Du binder dig inte till något när du ansöker genom oss. Du kan välja att acceptera eller avböja de erbjudanden du får.
✓ Personlig rådgivning: Våra rådgivare finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig genom hela processen och svara på dina frågor.

Vad är lån utan säkerhet?

Lån utan säkerhet, även kallat privatlån eller blancolån, är en form av lån där du inte behöver lämna någon form av säkerhet, såsom en bostad eller en bil, som pant för lånet.

Istället bedöms din förmåga att betala tillbaka lånet baserat på din kreditvärdighet och ekonomiska situation.

Denna typ av lån ger dig friheten att låna pengar till det du önskar utan att riskera att förlora något värdefullt vid eventuell utebliven återbetalning.

Vad är det för skillnad på lån utan säkerhet och lån med säkerhet?

Det främsta kännetecknet som skiljer lån utan säkerhet från lån med säkerhet är det vi redan nämnt, att lån utan säkerhet inte kräver någon form av tillgång som säkerhet för lånet.

Lån med säkerhet, å andra sidan, innebär att du måste ställa något av värde som pant för lånet, vilket kan vara en fastighet eller en bil. Om du inte kan betala tillbaka ett lån med säkerhet kan långivaren ta den pantsatta tillgången.

Ett lån utan säkerhet kan användas till vad du vill

En skillnad på lån med eller utan säkerhet är också i hur du kan använda pengarna. Ett lån utan säkerhet får du använda till vad du vill – medan pengarna i ett lån med säkerhet i regel är låsta i objektet.

Ett undantag är om du utökar ett bolån där fastigheten har stigit i värde.

Räntan på lån med säkerhet kan vara lägre

Lån utan säkerhet har oftast högre räntor än lån med säkerhet, eftersom långivaren har en högre risk när det inte finns någon pant som de kan ta om lånet inte betalas tillbaka.

Därför är det extra viktigt att jämföra räntor och villkor noggrant när du överväger ett lån utan säkerhet – vilket du kan göra genom oss.

Så går det till att ta lån utan säkerhet – steg för steg

Att ta ett lån utan säkerhet genom Låna Pengarna är enkelt och bekvämt, och du kan låna pengar genom en snabb ansökan. Här är stegen i processen:

1. Låneansökan

Fyll i vår enkla låneansökan online. Du behöver ange önskat lånebelopp och lånetid ihop med dina personuppgifter.

Vi tar endast en kreditupplysning via UC och skickar din ansökan till våra samarbetspartners, 40 olika banker och långivare.

2. Jämför erbjudanden

När vi har fått svar från våra samarbetspartners, presenterar vi de erbjudanden du har fått.

Jämför de olika erbjudandena och välj det lån med den lägsta räntan och bästa villkoren som passar dina behov. Du erbjuds alltid hjälp av våra kunniga rådgivare.

3. Signera lånet och få pengarna utbetalda

När du har valt ett erbjudande signerar du lånet och får pengarna direkt på ditt konto, så som ett lån utan säkerhet ska fungera.

Krav för att få ta lån utan säkerhet

För att vara berättigad till ett lån utan säkerhet genom Låna Pengarna måste du uppfylla vissa grundläggande krav:

 • Ålder: Du måste vara minst 18 år gammal för att ansöka om ett lån.
 • Månadsinkomst: Din månadsinkomst ska vara minst 8 400 kronor.
 • Skriven i Sverige: Du måste vara skriven i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka.
 • Inga skulder hos Kronofogden: Du kan inte ha skulder hos Kronofogden för att bli godkänd för ett lån utan säkerhet. Det går att söka med betalningsanmärkningar.

Vad får jag för ränta på ett lån utan säkerhet?

Räntan på ett lån utan säkerhet kan variera beroende på långivare och din egen kreditvärdighet. Normalt sett brukar räntan på lån utan säkerhet vara högre än på lån med säkerhet, eftersom långivaren tar en större risk.

Räntan är i princip alltid rörlig på de lån utan säkerhet vi förmedlar – och upplägget på lånet är allt som oftast annuitetslån, vilket innebär att du betalar samma månadskostnad under hela löptiden.

Hitta lägsta räntan för dig genom att jämföra

För att få en tydlig bild av vilken ränta du kan förvänta dig på ditt lån är det bäst att använda vår tjänst för att jämföra erbjudanden från olika långivare. På så sätt kan du hitta det lån med den lägsta räntan som är tillgänglig för dig just nu.

Vilken bank har låg ränta på lån utan säkerhet?

Eftersom räntan på lån utan säkerhet alltid sätts individuellt finns det inte en viss bank som alltid ger lån med låg ränta. Långivaren som gav din granne en låg ränta behöver inte vara den som ger dig lägst ränta.

Olika långivare riktar sig till olika kunder

Det bästa sättet att hitta bäst matchning mellan låntagare och långivare är därför att jämföra. Vi samlar in erbjudanden från 40 olika långivare, vilket ger dig en bred översikt över marknaden och hjälper dig att hitta det mest förmånliga erbjudandet.

Olika typer av lån utan säkerhet

Det finns olika typer av lån utan säkerhet som kan passa olika behov. Här är några vanliga alternativ:

 • Privatlån: Ett generellt lån utan säkerhet som kan användas till olika ändamål.
 • Fordonslån: Ett lån utan säkerhet specifikt för att finansiera köpet av ett fordon.
 • Renoveringslån: Lån för hemförbättringar, såsom kök eller badrumsrenoveringar.
 • Snabblån: Till exempel SMS-lån. Det är ett slags lån utan säkerhet – som dock har betydligt högre ränta än privatlån..
 • Samlingslån: Ett lån som används för att betala av befintliga skulder och samla dem i ett enda lån med lägre ränta.

Bör jag ta lån utan eller med säkerhet?

Valet mellan ett lån utan säkerhet och ett lån med säkerhet beror på din personliga situation och dina behov. Här är några faktorer att överväga:

 • Om du inte har någon säkerhet att lämna som pant är ett lån utan säkerhet det enda alternativet.
 • Om du vill undvika risken att förlora en tillgång som du använder som säkerhet, är ett lån utan säkerhet ett bättre val.
 • Om du har en stark kreditvärdighet och kan få en förmånlig ränta på ett lån utan säkerhet, kan det vara det mest ekonomiska alternativet.
 • Om du har tillgångar att använda som säkerhet och vill ha en lägre ränta kan ett lån med säkerhet vara ett bra val.

Så kan du få låg ränta på ditt lån utan säkerhet

För att säkerställa att du får den lägsta räntan på ditt lån utan säkerhet är det viktigt att:

 • Jämföra erbjudanden från olika långivare, vilket du kan göra enkelt genom att använda vår tjänst.
 • Se till att din kreditvärdighet är så stark som möjligt genom att betala av eventuella skulder och undvika att få betalningsanmärkningar. Du bör även undvika att ta många kreditupplysningar.
 • Ta hjälp av medsökande med bättre kreditvärdighet än dig – det kan ge lägre ränta.
 • Välja en lämplig lånetid som passar din ekonomiska situation och förmåga att återbetala lånet.

Alltid tryggt och säkert att ta lån utan säkerhet genom oss

När du använder Låna Pengarna för att jämföra och hitta det bästa lånet utan säkerhet kan du känna dig trygg och säker. Vi värnar om din integritet och din ekonomiska säkerhet. Våra rådgivare finns alltid tillgängliga för att besvara dina frågor och hjälpa dig genom hela processen.

Hitta det bästa lånet utan säkerhet för just dig

Så varför vänta? Börja din resa mot att hitta ett bra lån utan säkerhet med låg ränta genom att använda vår enkla och kostnadsfria tjänst idag. Låna upp till 600 000 kronor och dra nytta av vårt nätverk av 40 samarbetspartners för att säkerställa att du får den bästa räntan på marknaden. Vi är här för att hjälpa dig med dina ekonomiska behov.

Vanliga frågor om lån utan säkerhet

Kan man alltid få ett lån utan säkerhet?

Om du fyllt 18 år, är skuldfri hos Kronofogden och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor kan du söka lån utan säkerhet genom oss.

Kan jag ansöka om ett lån utan säkerhet om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att ansöka om ett lån utan säkerhet även om du har betalningsanmärkningar. Vissa långivare kan vara mer flexibla än andra och överväga din ansökan baserat på din nuvarande ekonomiska situation. Hos oss kan du söka lån utan säkerhet med upp till tio betalningsanmärkningar.

Hur lång tid tar det att få ett lån utan säkerhet godkänt och utbetalt?

Efter din ansökan kommer du ha fått svar av alla långivare inom 24 timmar. När du valt lånet osm passar dig bäst kan du signera smidigt med BankID – och pengarna betalas sedan ut till ditt konto inom 2-3 arbetsdagar.

Vad är skillnaden mellan en rörlig ränta och en fast ränta på ett lån utan säkerhet?

En fast ränta innebär att din ränta förblir oförändrad under hela lånets löptid, vilket ger dig förutsägbara månatliga betalningar. Å andra sidan kan en rörlig ränta ändras över tiden beroende på ekonomiska faktorer, vilket kan resultera i fluktuerande månatliga betalningar. Valet mellan fast och rörlig ränta beror på din risktolerans och din förmåga att hantera eventuella ränteökningar.

Några av långivarna vi jämför

Ikano bank logga
Ica banken logga
resurs bank logga
Bank Norwegian logga
Medmera bank logga
Wasa kredit logga
Visa fler

© Låna Pengarna 2023 – En tjänst från Sambla Group AB

Ändra ditt samtycke till cookies