Vad är effektiv ränta?

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Låna pengarna arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Effektiv ränta är den totala kostnaden för ett lån, inklusive både ränta och eventuella avgifter. Det är ett viktigt mått för att förstå den verkliga kostnaden för att låna pengar.

Genom att jämföra olika lån baserat på deras effektiva ränta kan du få en bättre uppfattning om vilket lån som är mest fördelaktigt för dig.

Se hur låg effektiv ränta du kan erbjudas

När du jämför lån hos Låna Pengarna jämför vi alltid den effektiva räntan mot dig som kund, så att du ska veta exakt vad lånet kommer kosta dig.

Genom en ansökan hos oss går din ansökan ut till upp till 40 olika banker och långivare, som alla får chansen att ge dig ett bud.

Tjänsten är kostnadsfri och vi tar endast en kreditupplysning via UC. Ett bra sätt att hitta låg effektiv ränta helt enkelt!

Hur beräknas den effektiva räntan?

Den effektiva räntan beräknas genom att ta hänsyn till både den nominella räntan och eventuella avgifter som tillkommer. Genom att inkludera alla kostnader ger den effektiva räntan en mer komplett bild av den totala kostnaden för lånet.

Det finns olika formler för att beräkna den effektiva räntan, men alla långivare du söker hos ska också kunna presentera den effektiva räntan du erbjuds, det är ett krav enligt svensk lag.

Varför är det viktigt att jämföra olika lån baserat på deras effektiva ränta?

Att jämföra olika lån baserat på deras effektiva ränta är viktigt eftersom det ger dig en bättre förståelse för den verkliga kostnaden för lånet. Genom att fokusera på den effektiva räntan istället för den nominella räntan kan du undvika att bli lurad av dolda avgifter och andra kostnader. Att ha en lägre effektiv ränta blir sedan bättre för din budget.

Jämför olika lån och finansiella produkter baserat på deras effektiva ränta

Genom att jämföra olika lån och finansiella produkter baserat på deras effektiva ränta kan du hitta det bästa erbjudandet för dig. Med hjälp av att titta på den effektiva räntan kan du enkelt se vilket lån som ger dig den lägsta kostnaden över tid. Det är ett kraftfullt verktyg för att fatta välgrundade beslut när det gäller att låna pengar.

Alltid den effektiva räntan som visas hos oss

Om du är intresserad av att jämföra olika lån baserat på deras effektiva ränta, kan du använda vår tjänst på Låna Pengarna. Vi jämför nämligen alltid lån baserat på effektiv ränta snarare än nominell.

Vi förmedlar låneansökningar till 40 olika banker och långivare, vilket ger dig möjligheten att hitta det bästa erbjudandet för dina behov.

Vi erbjuder även personlig rådgivning för att hjälpa dig genom hela processen. Hos oss kan du låna upp till 600 000 kronor och endast en kreditupplysning tas via UC. Vi förmedlar privatlån och det är möjligt att söka lån trots lägre kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. Kontakta oss idag för att hitta det bästa lånet för dig!

Vanliga frågor om effektiv ränta

Hur räknar man ut den effektiva räntan?

För att beräkna den effektiva räntan tar man hänsyn till både den nominella räntan och eventuella avgifter eller andra kostnader som tillkommer för lånet. Det är ett sätt att få en mer exakt bild av den totala kostnaden över tiden.

Vad är skillnaden på effektiv och nominell ränta?

Skillnaden mellan den effektiva och nominella räntan är att den nominella räntan endast visar den grundläggande räntesatsen utan att ta hänsyn till andra faktorer som avgifter eller hur ofta räntan kapitaliseras. Den effektiva räntan å andra sidan inkluderar alla kostnader och ger en mer komplett bild av den verkliga kostnaden eller avkastningen på ett lån eller en investering.

Några av långivarna vi jämför

Ikano bank logga
Ica banken logga
resurs bank logga
Bank Norwegian logga
Medmera bank logga
Wasa kredit logga
Visa fler

© Låna Pengarna 2023 – En tjänst från Sambla Group AB

Ändra ditt samtycke till cookies