Vad är en betalningsanmärkning?

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Låna pengarna arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

En betalningsanmärkning är en notering som registreras hos ett kreditupplysningsföretag, vanligtvis UC, när en person inte har skött en betalning i tid. Det kan handla om allt från obetalda räkningar till uteblivna avbetalningar på lån eller kreditkort.

När en betalningsanmärkning registreras på en persons kreditupplysning kan det påverka dennes möjlighet att ta lån eller köpa på avbetalning. Betalningsanmärkningen registreras hos kreditupplysningsföretagen genom Kronofogden, som fastställer skulden.

Att samla lån kan hjälpa dig komma på fötter med din ekonomi. Hos oss kan du söka om ett samlingslån trots betalningsanmärkningar – med endast en kreditupplysning via UC.

Så påverkar en betalningsanmärkning din ekonomi

En betalningsanmärkning kan ha negativa konsekvenser för din ekonomi och kreditvärdighet. Det kan göra det svårare att få lån, hyra lägenhet eller teckna abonnemang.

Många långivare och företag som erbjuder avbetalningstjänster använder sig av kreditupplysningar för att bedöma en persons kreditvärdighet. Om du har en betalningsanmärkning kan det därför vara svårare att få godkänt för sådana tjänster.

Hur länge finns en betalningsanmärkning kvar?

En betalningsanmärkning hos UC ligger kvar i 3 år. Detta kan vara bra att tänka på om du vill söka lån eller något annat. Har du möjlighet att vänta tills betalningsanmärkningen försvinner bör du alltid göra det.

Hur påverkar betalningsanmärkningar mina chanser att få lån?

När du har en betalningsanmärkning kan det vara svårt att få lån med låg ränta. Det kan också påverka din möjlighet att hyra bostad eller teckna abonnemang. För att hantera en betalningsanmärkning är det viktigt att försöka betala av skulden så snabbt som möjligt. Att skapa en plan för din amortering och hålla dig till den kan vara ett steg i rätt riktning för att förbättra din ekonomiska situation.

Det är också viktigt att se över sin ekonomi och försöka undvika att hamna i en liknande situation igen. Att skapa en budget och hålla koll på sina utgifter kan vara till hjälp för att undvika framtida betalningsproblem.

Hur kan jag undvika att få en betalningsanmärkning?

För att undvika att få en betalningsanmärkning är det viktigt att sköta sina betalningar i tid. Att ha koll på sina räkningar och avbetalningar kan vara avgörande för att undvika att hamna i en situation där en betalningsanmärkning registreras. Om man har svårt att betala sina skulder kan det vara en idé att kontakta sina långivare och försöka komma överens om en mer hanterbar avbetalningsplan.

Hur man kan förbättra sin kreditvärdighet efter en betalningsanmärkning

Efter att ha fått en betalningsanmärkning kan det ta tid att återuppbygga sin kreditvärdighet. Att sköta sina betalningar i tid och undvika nya skulder kan vara ett steg i rätt riktning. Det kan också vara en idé att se över sin ekonomi och försöka spara pengar för att kunna betala av eventuella skulder.

Går att det att ta lån med betalningsanmärkningar?

Om du har en betalningsanmärkning och behöver ta ett lån kan det vara en idé att jämföra olika låneerbjudanden för att hitta det med lägst ränta. Genom att använda en låneförmedlare som Låna Pengarna kan du få hjälp att hitta det bästa lånet för din situation.

Genom att jämföra lån från olika långivare kan du hitta ett lån med lägre ränta och bättre villkor. Det är möjligt att söka lån genom oss trots upp till 10 betalningsamärkningar.

Tänk på detta innan du lånar med betalningsanmärkningar

Har du skulder som du har svårt att hantera kan det vara värt att söka om ett samlingslån trots att du har betalningsanmärkningar. Det kan sänka din ränta och göra att du får lättare att hantera dina skulder framöver.

Vi tycker dock inte att du bör söka nya konsumtionslån om du har betalningsanmärkningar, då detta kan försvåra din situation ytterligare.

Om du behöver hjälp med att hitta ett lån trots betalningsanmärkningar kan du kontakta våra rådgivare på Låna Pengarna. Vi finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig genom processen och hitta det bästa lånet för din situation.

Vanliga frågor om betalningsanmärkningar

Hur länge syns en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning syns i din kreditupplysning hos UC i 3 år.

Vad krävs för att få en betalningsanmärkning?

En vanlig anledning att få en betalningsanmärkning är om du misskött en kredit eller avbetalning en längre tid, vilket gjort att skulden hamnat hos Kronofogden.

Några av långivarna vi jämför

Ikano bank logga
Ica banken logga
resurs bank logga
Bank Norwegian logga
Medmera bank logga
Wasa kredit logga
Visa fler

© Låna Pengarna 2023 – En tjänst från Sambla Group AB

Ändra ditt samtycke till cookies