Vad är amortering?

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Låna pengarna arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Amortering är processen att regelbundet betala av en del av det totala lånebeloppet, inklusive både ränta och kapital, under en bestämd tidsperiod. Det är en viktig del av att hantera lån och ekonomi på ett ansvarsfullt sätt.

Varför är amortering viktigt för lån och ekonomi?

Amortering är viktigt eftersom det minskar det totala lånebeloppet över tid och minskar därmed den totala kostnaden för lånet. Det hjälper också till att bygga upp eget kapital i tillgången som finansieras av lånet. Genom att regelbundet betala av lånet minskar man risken för att hamna i skuldfällan och kan istället bygga upp en stabil ekonomi.

Olika typer av amortering

Det finns olika typer av amortering, inklusive annuitetsamortering, där betalningarna är lika stora under hela låneperioden, och rak amortering där betalningarna minskar i takt med att lånebeloppet blir mindre. Det är viktigt att förstå vilken typ av amortering som används för att kunna planera ekonomin på bästa sätt.

Hur fungerar amortering?

Amortering fungerar genom att låntagaren gör regelbundna betalningar som täcker både ränta och kapital, vilket minskar det totala lånebeloppet över tiden. Det är en långsiktig strategi för att minska skuldbördan och bygga upp ekonomisk stabilitet.

Amorteringens påverkan på lånet och ekonomin

Amortering påverkar lånet genom att minska det totala lånebeloppet och därmed de totala lånekostnaderna. Det påverkar också ekonomin genom att frigöra mer kapital för andra ändamål när lånet betalas av. Det är en viktig del av att skapa ekonomisk frihet och trygghet.

Tips för att hantera amortering effektivt

För att hantera amortering effektivt är det viktigt att skapa en budget, prioritera amorteringar och överväga att öka betalningarna för att minska lånet snabbare. Det kan också vara fördelaktigt att refinansiera lånet för att få bättre villkor. Genom att vara medveten om amorteringens betydelse och planera ekonomin på ett strategiskt sätt kan man skapa en stabil och hållbar ekonomi.

Sänk din ränta och amortera smartare med vår hjälp

Om du funderar på att ta ett lån och vill ha hjälp med att jämföra olika alternativ för att hitta lägst ränta, kan du använda dig av Låna Pengarna. Genom att använda vår tjänst kan du få din låneansökan skickad till 40 olika banker och långivare för att hitta det bästa erbjudandet för dig.

Vi erbjuder privatlån upp till 600 000 kronor och tar endast en kreditupplysning via UC. Du kan refinansiera dina tidigare lån eller samla dem för att göra amorteringen av dina lån mer hanterbar.

Du kan söka lån trots betalningsanmärkningar, förutsatt att du inte har skulder hos Kronofogden. För att vara berättigad till ett lån måste du vara 18 år, ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor och vara skriven i Sverige sedan 12 månader tillbaka.

Vanliga frågor om amortering

Vilken typ av amortering är bäst för mitt lån?

Det beror på dina ekonomiska förutsättningar och mål. Om du vill ha stabila betalningar under hela låneperioden kan annuitetsamortering vara lämpligt, medan rak amortering kan vara fördelaktigt om du vill betala av lånet snabbare.

Kan jag öka mina amorteringsbetalningar för att minska lånet snabbare?

Ja, det är möjligt att öka dina amorteringsbetalningar för att minska lånet snabbare och spara på lånekostnader. Det kan vara en effektiv strategi om du har möjlighet att göra större betalningar och vill bli skuldfri snabbare. Du har alltid rätt till att amortera ditt lån snabbare.

Några av långivarna vi jämför

Ikano bank logga
Ica banken logga
resurs bank logga
Bank Norwegian logga
Medmera bank logga
Wasa kredit logga
Visa fler

© Låna Pengarna 2023 – En tjänst från Sambla Group AB

Ändra ditt samtycke till cookies