Samla lån – Sänk din månadskostnad med ett samlingslån

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Låna pengarna arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Att samla lån kan vara ett effektivt sätt att minska dina månadskostnader och få bättre kontroll över din ekonomi. Genom att samla flera mindre lån till ett större lån kan du ofta få en lägre ränta och – om du behöver – en längre återbetalningstid, vilket resulterar i lägre månatliga kostnader. Här går vi igenom fördelarna med att samla lån, hur du kan sänka dina kostnader och få bättre översikt över din ekonomi, samt vad du bör tänka på innan du bestämmer dig för att ta ett samlingslån.

Vad innebär det att samla lån?

Att samla lån innebär att du tar ett större lån för att lösa flera mindre lån. Det kan också kallas för samlingslån eller refinansiering. Målet är att minska din totala skuldbörda och få bättre kontroll över din ekonomi.

Hur gör man för att samla sina lån?

För att samla dina lån börjar du med att göra en ansökan i vårt formulär. Vi skickar sedan ut din ansökan till våra 40 samarbetspartners med endast en kreditupplysning genom UC. Beloppet du ansöker om bör vara summan av de skulder du vill samla.

Detta gör att du enkelt kan hitta långivaren som erbjuder dig låg ränta på ditt samlingslån. När du bestämt dig för vilken långivare du vill gå vidare med kan du smidigt signera via BankID. I vissa fall kommer din nya långivare hjälpa dig att lösa de gamla lånen, medan du i vissa fall tar hand om det själv.

Verkar det krångligt? Efter att du har gjort en kostnadsfri ansökan finns alltid våra rådgivare ett samtal bort!

Hur mycket pengar kan jag samla lån för?

Hos oss kan du ansöka om att samla dina lån och krediter upp till totalt 600 000 kronor. Hur stort samlingslån du beviljas vet vi dock först efter att du har ansökt. Kreditprövningen görs nämligen individuellt, baserat på din kreditvärdighet.

Du tjänar dock alltid på att jämföra långivare när du ska samla lån, för att hitta låg ränta.

Vilka typer av lån kan jag samla?

Det går att samla mängder av olika lån och krediter i de samlingslån vi förmedlar. Här är några exempel:

  • Privatlån, blancolån och lån utan säkerhet
  • SMS-lån och snabblån
  • Kreditkortsskulder
  • Fordonslån utan säkerhet
  • Avbetalningar och köp på kredit.

I stort sätt kan du samla alla lån och krediter som har rörlig ränta – vilket är standard för de lån vi nämnde – utan att behöva betala någon ytterligare avgift. Du har nämligen alltid rätt att lösa dina befintliga lån om du önskar.

Fördelarna med att samla lån

Genom att samla dina lån kan du ofta få en lägre ränta, vilket leder till lägre månatliga kostnader. Dessutom blir det enklare att hantera dina skulder eftersom du endast har ett lån att förhålla dig till. Detta ger färre räkningar att betala och mindre risk att missa en betalning.

En annan fördel är att din kreditvärdighet kan förbättras på sikt genom att du minskar antalet krediter som står på ditt namn.

Hur man kan sänka sina månatliga kostnader genom att samla lån

Genom att samla dina lån kan du få en lägre ränta, eftersom de flesta långivare ser ett större lån som mer stabilt än många små.

Halkar du efter med dina skulder du har i dag kan du också välja att förlänga löptiden på lånet, så att månadskostnaden på lånet blir lägre. Det kan göra lånet lättare att betala av – men du ska vara medveten om att lånekostnaden totalt sett blir högre.

Bli skuldfri snabbare med ett samlingslån

Du kan också välja det motsatta – alltså att öka din amortering efter att du blivit erbjuden lägre ränta genom ett samlingslån. Om du betalar samma månadskostnad efter du sänkt din ränta amorterar du snabbare och kan bli skuldfri på kortare tid.

I takt med att din skuld minskar och din kreditvärdighet ökar kan det även var läge att ytterligare omförhandla dina lån i framtiden.

Att få bättre översikt över sin ekonomi genom att samla lån

Genom att samla dina lån blir det enklare att hålla koll på dina betalningar och budgetera din ekonomi. Det kan också leda till minskad stress kring dina skulder eftersom du har bättre kontroll över vad som ska betalas varje månad.

Många av våra kunder bekräftar bilden av att färre räkningar varje månad ger en bättre översikt.

Viktiga saker att tänka på innan man samla lån

Innan du bestämmer dig för att samla dina lån är det viktigt att du räknar på den totala kostnaden för det nya lånet. Du bör också vara medveten om eventuella avgifter för att lösa dina befintliga lån – men så länge du har rörlig ränta har du alltid rätt att lösa lånet utan extra kostnad.

Genom att samla dina lån kan du sänka dina månatliga kostnader och få bättre översikt över din ekonomi. Om du funderar på att samla dina lån är det viktigt att noggrant överväga dina alternativ och se till att du får lånet som passar dig bäst. Om du behöver hjälp kan våra rådgivare alltid finnas tillgängliga för att guida dig genom processen.

Vi jämför dessutom alltid den effektiva räntan till dig som kund – så att du lätt kan få dig en uppfattning om vad samlingslånet kommer att kosta dig.

Samla dina lån och krediter redan i dag – starta en jämförelse

Är du redo att ta steget mot en bättre privatekonomi redan i dag? Ansök om att samla dina smålån i vårt formulär, det tar bara ett par minuter. Inom 24 timmar har sedan alla långivare svarat och du kan gå vidare med nästa steg i att förbättra din lånesituation med ett samlingslån!

Vanliga frågor om att samla lån

Vad är skillnaden mellan samlingslån och refinansiering?

Samlingslån och refinansiering innebär i stort sett samma sak – att du vill omförhandla räntan och villkoren på nuvarande lån. Skillnaden kan vara att samlingslån i regel handlar om att samla flera mindre lån – medan refinansiering både kan gälla ett eller flera lån.

Kan jag samla mina lån om jag har en dålig kreditvärdighet?

Ja, det är möjligt att samla lån även om du har en dålig kreditvärdighet. Ofta är det de med svagare kreditvärdighet som kan tjäna mest på att samla lån. Dock kan det vara svårare att få förmånlig ränta och lånevillkor. Därför är det viktigt att jämföra flera långivare innan du tar första bästa lån.

Några av långivarna vi jämför

Ikano bank logga
Ica banken logga
resurs bank logga
Bank Norwegian logga
Medmera bank logga
Wasa kredit logga
Visa fler

© Låna Pengarna 2023 – En tjänst från Sambla Group AB

Ändra ditt samtycke till cookies