Lån utan inkomst – låna pengar utan fast anställning

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Låna pengarna arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Att låna pengar utan en fast inkomst kan vara en utmaning, men det är inte alltid omöjligt. Vi erbjuder en smidig låneförmedlingstjänst som kan hjälpa dig jämföra lån och hitta det bästa erbjudandet, även om du saknar en fast anställning. Här tittar vi på möjligheterna att låna utan inkomst, vilka krav som måste uppfyllas, och varför det är fördelaktigt att använda vår tjänst för att jämföra lån.

Går det att ta lån utan inkomst?

Lån utan inkomst kan vara svåra att få godkända, men det är inte omöjligt. Alla våra långivare vi samarbetar med kräver att du kan visa upp någon form av inkomst – men saknar du det kan en medsökande vara ett alternativ.

Det är någon som står på lånet ihop med dig och ökar tryggheten hos banken. Du bör dock vara säker på att du snart får en inkomst igen, annars är det inte en bra idé att låna pengar.

I vilket fall bör du använda oss på Låna Pengarna till hjälp – eftersom vi med vårt stora nätverk av banker och långivare ökar chansen att hitta en lämplig långivare som är villig att godkänna din låneansökan.

Vad räknas som inkomst vid lån?

När du ansöker om lån med låg eller ingen inkomst är det viktigt att förstå vad som kan räknas som inkomst enligt långivarnas kriterier. Hos våra partners är det endast lön, pension eller intäkter från eget företag som räknas som inkomst vid lån.

Saker som studiemedel, sjukpenning eller a-kassa räknas alltså inte som inkomst i långivarnas ögon.

Hur kan jag jämföra lån utan inkomst?

När du står inför behovet av att låna pengar utan en fast inkomst, är det smart att låta oss hjälpa dig hitta den bästa långivaren för just dig. Vi erbjuder följande fördelar när du jämför lån genom oss

1. En enda kreditupplysning hos UC

Vi skickar din låneansökan med endast en kreditupplysning via UC till 40 olika banker och långivare. Detta minskar antalet förfrågningar och skyddar din kreditvärdighet.

2. Låneerbjudanden

Efter att din ansökan är behandlad, presenterar vi olika låneerbjudanden för dig. Du kan välja det lån med lägst ränta och bäst villkor. Att jämföra många långivare är extra viktigt om du har låg inkomst.

3. Kostnadsfri tjänst

Att använda vår tjänst är helt kostnadsfritt, och du förbinder dig inte till något när du ansöker. Hittar du inget lån du vill ta är det alltså helt okej.

Läs mer: Låna pengar online

4. Rådgivning

Våra rådgivare finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig genom hela processen. De kan ge dig råd och svara på dina frågor.

Våra krav för att söka lån utan fast inkomst

För att ansöka om lån utan fast inkomst genom Låna Pengarna finns det vissa grundläggande krav som måste uppfyllas:

  • Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Du behöver ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor. Denna behöver inte komma från en fast anställning
  • Du måste vara skriven i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka
  • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden. Det går att söka lån med betalningsanmärkningar.

Går det att få lån utan fast anställning?

Ja, det går att få lån utan fast inkomst, men du måste uppfylla de krav som långivaren ställer. Vissa långivare är beredda att godkänna lån om du kan visa på en stabil  och regelbunden inkomst – även om den inte kommer från en fast anställning.

Kan jag samla lån utan inkomst?

Om du har flera befintliga lån och vill samla dem, kan detta vara möjligt även om du saknar en fast inkomst. Vi kan hjälpa dig att hitta en lämplig långivare som erbjuder samlingslån och som tar hänsyn till din nuvarande ekonomiska situation.

Samlingslån sänker dina kostnader

Att samla dina lån kan vara extra viktigt om du saknar fast inkomst, eftersom det ofta leder till lägre ränta och månadskostnader. Det går nämligen ofta att få lägre ränta på ett större lån än många små.

Saknar du dessutom fast inkomst bör du göra allt för att ha så låg ränta på dina lån som möjligt.

Vikten av att ta hjälp av en medlåntagare om du saknar inkomst

Om du saknar en fast inkomst kan det vara till stor fördel att inkludera en medlåntagare i din låneansökan.

En medlåntagare är en person med en stabil inkomst och god kreditvärdighet som går i god för att du kommer att kunna återbetala lånet. Detta ökar dina chanser att bli godkänd för ett lån om du saknar inkomst för närvarande.

En medsökande kan ofta vara en släkting eller en annan närstående. Du kan ange medsökande direkt vid din ansökan hos oss.

Vilka banker kan ge lån utan fast anställning?

I tider av frilansjobb och gigekonomi är det i dag många som inte har fast anställning, men som ändå kan bli beviljade ett lån.

Kraven på fast anställning för att låna börjar alltså luckras upp.

Jämför för att hitta långivaren som passar dig

Vi samarbetar med flera nischbanker som inte har krav på en fast inkomst för att du ska få låna pengar. Ansök och jämför så hittar vi bästa möjliga matchning mellan dig som kund och en långivare.

Vilken ränta får jag på lån utan inkomst?

Vilken ränta du får går inte säga på förhand, eftersom den baseras på din kreditprövning. En lägre inkomst kan resultera i högre ränta – och att jämföra räntor blir därför viktigare om du är utan inkomst.

Kom ihåg att varje långivare gör sig analys av dig som kund individuellt. Genom att använda Låna Pengarnas tjänst kan du enkelt hitta låneerbjudanden med konkurrenskraftiga räntor.

4 tips – tänk på detta innan du lånar pengar utan inkomst

Att låna pengar utan inkomst kräver noggrann planering och överväganden. Här är några tips att tänka på innan du ansöker om ett lån:

1. Skapa en budget

Se till att du har en tydlig budget som visar hur du kommer att hantera lånet och återbetalningen. Du bör veta att du har tillräckligt med sparkapital eller framtida inkomster för att betala tillbaka lånet.

2. Jämför lån

Använd Låna Pengarnas tjänst för att jämföra lån från olika långivare för att hitta det mest förmånliga erbjudandet med lägsta räntan och bästa villkoren.

3. Medlåntagare

Överväg att inkludera en medlåntagare med stabil inkomst och god kreditvärdighet för att öka dina chanser att bli godkänd för lånet. Det kan också göra att du får bättre ränta.

4. Undvik högrisklån

Trots att det kan vara möjligt att låna utan en fast inkomst, undvik att ta högrisklån, såsom SMS-lån eller snabblån, som ofta har höga räntor och korta återbetalningstider.

Bör jag söka SMS-lån om jag är utan inkomst?

Vi rekommenderar starkt att undvika SMS-lån eller snabblån om du saknar en fast inkomst. Dessa typer av lån har ofta höga räntor och kräver snabba återbetalningar, vilket kan leda till ekonomiska svårigheter.

Istället bör du utforska andra alternativ, som privatlån med mer förmånliga villkor och lägre räntor.

Så kan du förbättra din kreditvärdighet om du vill låna utan fast anställning

Om du saknar en fast anställning men vill öka dina chanser att bli godkänd för ett lån, finns det några sätt att förbättra din kreditvärdighet:

1. Skapa en stabil ekonomisk situation

Se om du kan samla dina nuvarande skulder eller säga upp outnyttjade krediter för att förbättra din kreditvärdighet.

2. Betalningsanmärkningar

Se till att betala av de skulder som lett till betalningsanmärkningar och att inte dra på dig några nya.

3. Undvik många kreditupplysningar

Varje gång du söker lån tas en kreditupplysning som påverkar din kreditvärdighet. Försök att ta så få som möjligt.

Alternativ till att låna pengar utan inkomst

Om det visar sig svårt att få ett lån utan inkomst kan det vara värt att utforska andra alternativ för att möta dina ekonomiska behov:

1. Spara och budgetera

Försök att spara och hantera din ekonomi noggrant för att undvika behovet av ett lån.

2. Öka din inkomst

Arbeta på att hitta nya inkomstkällor eller förbättra din nuvarande situation.

3. Leta efter stödprogram

Kolla om det finns några offentliga eller privata stödprogram som kan hjälpa dig i din ekonomiska situation. Har du skulder hos Kronofogden brukar din kommun kunna hjälpa till.

4. Förhandla med befintliga långivare

Om du har befintliga lån, kontakta dina långivare för att diskutera möjligheter till ändrade avbetalningsplaner eller villkor. Du kan också söka genom oss för att omförhandla dina nuvarande lån till lägre ränta.

Kom ihåg att vara ansvarsfull och noga överväga dina ekonomiska möjligheter innan du tar ett lån. Behöver du hjälp finns alltid våra rådgivare bara ett samtal bort.

Vanliga frågor om att låna pengar utan fast inkomst

Kan man låna pengar om man är arbetslös?

Alla våra långivare kommer vilja se någon form av inkomst. Saknar du det helt kan en medsökande vara ett alternativ. Du bör dock inte låna om du inte har råd att betala tillbaka lånet.

Vad ska jag göra när ingen vill låna mig pengar?

Det kan vara möjligt att du inte sökt hos långivaren som passar just dig. I vårt nätverk finns 40 banker och långivare, jämför alla med endast 1 kreditupplysning genom vårt formulär.

Vilka får inte ta lån?

Du får inte ta lån om du är under 18 år gammal eller har skulder hos Kronofogden.

Kan man ta SMS-lån utan inkomst?

Alla långivare ska alltid göra en kreditprövning på dig, men hos vissa SMS-långivare kan kraven vara lägre. Detta betyder i regel att räntan och avgifterna är betydligt högre.

Några av långivarna vi jämför

Ikano bank logga
Ica banken logga
resurs bank logga
Bank Norwegian logga
Medmera bank logga
Wasa kredit logga
Visa fler

© Låna Pengarna 2023 – En tjänst från Sambla Group AB

Ändra ditt samtycke till cookies