Låna pengar utan UC? Alternativ till lägre ränta

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Låna pengarna arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Att låna pengar utan UC innebär att du som låntagare tar ett lån utan att en kreditupplysning tas genom UC. Det betyder inte att en kreditupplysning inte görs – utan endast att den sker via ett annat företag än UC.

Att låna pengar utan UC kan verka vara ett lockande alternativ för att undvika att påverka sin kreditvärdighet – men då räntan oftast blir högre finns det bättre alternativ.

Sök genom oss för att jämföra upp till 40 långivare samtidigt med endast en kreditupplysning via UC. Du kan söka lån upp till 600 000 kronor och din ansökan är alltid kostnads- och bindningsfri.

Jämför med oss innan du lånar pengar utan UC

Vi förmedlar vanliga privatlån, med endast en kreditupplysning genom UC. Dessa har som regel lägre ränta än lån utan UC, som ofta är dyrare.

Större chans att hitta lån till låg ränta

Kanske har du redan sökt lån och fått avslag på grund av din nuvarande kreditvärdighet, men det behöver inte vara kört för det. När du söker om att låna pengar genom oss skickar vi ut din ansökan till hela 40 banker och långivare – allt för att hitta en långivare som passar just dig.

Det gör att du har större chans att låna pengar till låg ränta – utan att söka ett lån utan UC. Att vi bara tar en kreditupplysning gör dessutom att din kreditvärdighet inte påverkas mer än nödvändigt.

Så går det till

Att jämföra och hitta det bästa lånet för just dig är enkelt:

1. Fyll i din ansökan. Detta tar bara ett par minuter
2. Låt oss jämföra bud från 40 långivare åt dig – med endast en kreditupplysning via UC
3. Välj i lugn och ro budet som passar dig bäst
4. Signera och få pengarna på kontot inom några dagar.

Vad innebär det att låna pengar utan UC?

När du ansöker om ett lån gör långivaren en kreditupplysning för att bedöma din förmåga att betala tillbaka lånet. Om du lånar pengar utan UC innebär det att långivaren använder ett annat kreditupplysningsföretag än UC.

Vilka företag används vid lån utan UC?

Om du lånar pengar utan UC används alltså inte UC utan något annat kreditupplysningsföretag. De vanligaste vid lån utan UC är Bisnode och Creditsafe, men även Syna och Valitive tillhör de stora upplysningsföretagen i Sverige.

Måste det alltid ske en kreditupplysning?

Svar ja. När du ansöker om ett lån i Sverige sker alltid en kreditupplysning via företag som UC, Bisnode eller något annat. Detta är reglerat i Kreditupplysningslagen och sker för din egen säkerhet, för att du inte ska belåna dig mer än vad du klarar av att betala tillbaka.

Vad är UC?

UC, eller Upplysningscentralen, är ett av Sveriges största kreditupplysningsföretag. UC ägs gemensamt av storbankerna och är marknadsledande och anförtrodda. De allra flesta större banker och långivare använder primärt UC som leverantör av kreditupplysningar.

Varför söker folk lån utan UC?

Många människor söker lån utan UC i tron att det kommer att skydda deras kreditvärdighet. Varje gång en kreditupplysning görs via UC registreras det, och om du har för många förfrågningar kan det påverka din kreditvärdighet negativt.

Därför tror vissa att de kan “undvika” detta genom att låna pengar utan UC. Samtidigt sker ändå en kreditprövning och har du inte betalningsförmåga att betala tillbaka lånet lär du ändå inte att bli beviljad ett lån.

SMS-lån och snabblån utan UC

Vanligt är också att långivare av SMS-lån och snabblån erbjuder lån utan UC. De är kända för att ha lägre krav, vilket kan locka personer med sämre kreditvärdighet till att söka lån utan UC. Samtidigt bör dessa alltid undvikas på grund av höga räntor och kostnader, vilket vi återkommer till i nästa stycke.

Hur kan man låna pengar utan UC?

När du vill låna pengar utan UC ser processen ganska lik ut som när du söker ett lån med UC:

Det börjar med att du ansöker om ett lån hos långivaren. Du anger hur mycket du vill låna och ibland även vilken löptid du önskar.

Sedan görs en kreditprövning – i det här fallet utan UC – innan långivaren ger svar kring ifall lånet beviljas eller ej.

I nästa steg accepterar du lånet, signerar och får pengarna utbetalda.

Lån utan UC betalas ofta ut snabbt – men detta kanske också vara en varningsflagg. Snabblån är allt som oftast dyrare.

Kom ihåg! Se alltid till den effektiva räntan för att få den hela bilden av vad ditt lån utan UC kommer att kosta. Det är den som ger hela bilden av kostnaden för ditt lån – och den är oftare hög hos lån utan UC.

Olika slags lån utan UC

Det finns flera olika slags lån utan UC, här är några vanliga exempel:

SMS-lån utan UC

SMS-lån innebar en gång i tiden ett lån som du sökte genom att skicka ett SMS från din mobiltelefon. Så går det inte till i dag, men termen lever kvar i betydelsen snabblån. Många SMS-lån är lån utan UC.

Snabblån

Snabblån karaktäriseras av lån som betalas ut snabbt, ofta samma dag. Det gäller ofta små belopp till väldigt hög effektiv ränta. Ofta ges snabblån som lån utan UC.

Krav för att få låna pengar utan UC

Precis som med alla lån finns det även krav när du vill låna pengar utan UC. Detta gäller för alla lån:

  • Du måste vara minst 18 år
  • Du måste genomgå en kreditprövning som visar att du kan betala tillbaka lånet.

Krav för att låna pengar genom oss

De kraven gäller hos oss också, ihop med att du måste:

  • Ha en inkomst på minst 8 400 kronor i månaden
  • Vara skuldfri hos kronofogden.

Det går att bli beviljad ett lån hos oss trots att du har betalningsanmärkningar.

Låna pengar utan UC – vilka är nackdelarna?

Högre räntor och avgifter

Långivare som erbjuder lån utan UC tar ofta ut högre räntor och avgifter. Detta beror på att de tar en större risk genom att inte använda UC, som är kända för sin noggranna och omfattande kreditbedömning.

Istället används alltså andra företag för att göra bedömningen, och dessa tar inte hänsyn till lika många parametrar som UC gör.

Lån utan UC vänder sig till andra sorters kunder

Ofta vänder sig långivare som förmedlar lån utan UC till kunder som kanske inte kan få lån med UC. Det är ofta kunder med högre risk för långivaren – vilket bidrar till att de sätter högre ränta.

Risk för överskuldsättning

Att låna pengar utan UC kan också öka risken för överskuldsättning. När du tar ett lån utan UC är det nämligen möjligt att långivaren inte ser hela bilden av din ekonomiska situation, och att du därför blir beviljad ett lån som du inte har möjlighet att betala tillbaka.

Eftersom dessa lån ofta har högre räntor och avgifter kan det vara svårare att betala tillbaka dem, vilket kan leda till att du hamnar i en skuldspiral. Det säger sig självt att detta inte är bra – tänk därför till en extra gång innan du tar ett lån utan UC.

Missvisande ränta

Ibland kan lån utan UC marknadsföras som räntefria. Det betyder inte att de är gratis. I stället tillkommer som regel höga avgifter som gör att den effektiva räntan – vilket är räntan inklusive avgifter – ändå blir skyhög. Titta därför alltid på den effektiva räntan om du skulle vilja låna pengar utan UC.

Bättre alternativ till att låna pengar utan UC

Låneförmedlare

En låneförmedlare, som oss, kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet för din situation. Vi jämför lån från flera olika långivare, med endast en kreditupplysning genom UC, för att hitta det lån med lägst ränta och bäst villkor för just dig.

Sparande och budgetering

Ett annat alternativ till att låna pengar utan UC är att fokusera på sparande och budgetering. Genom att ha en solid budget och en sparplan kan du undvika behovet av att låna pengar överhuvudtaget.

Låna pengar av närstående

Det kan vara tabubelagt – men i vissa fall kan det vara en mycket bättre idé att tillfälligt låna pengar direkt av en släkting än att låna pengar utan UC. Det kanske inte alltid är kul att vara skuldsatt till närstående, men du slipper oväntat höga ränta.

Bör jag låna pengar utan UC om jag har en anmärkning?

Om du har en betalningsanmärkning försämras dina chanser till att låna pengar till låg ränta. Många tror att man därför måste låna pengar utan UC – men så är inte fallet.

Några av de långivare vi samarbetar riktar sig till att hjälpa kunder med sämre kreditvärdighet – och kan acceptera upp till 10 betalningsanmärkningar. Ansök hos oss för att kunna låna pengar trots anmärkning – utan att räntan blir lika hög som vid lån utan UC.

Så lånar du pengar till lägre ränta – med eller utan UC

Oavsett om du lånar pengar med eller utan UC kommer en bättre kreditvärdighet ge dig bättre lån. Här är våra tips för att förbättra din kreditvärdighet och kunna låna pengar till lägre ränta.

1. Kolla din kreditrapport

Börja med att beställa en gratis kreditupplysning från UC. Det ger dig en översikt över din nuvarande ekonomiska status.

2. Kontrollera för fel eller misstag

När du får din kreditupplysning, gå igenom den noggrant för eventuella felaktigheter. Om du hittar något som inte stämmer, kontakta UC eller det aktuella upplysningsföretaget för att få det rättat.

3.Betala dina räkningar i tid

Att vara försenad med betalningar kan påverka din kreditvärdighet negativt, eftersom det kan leda till betalningsanmärkningar. Så se till att betala dina räkningar, inklusive kreditkortsräkningar, lån och andra avtal, i tid.

4. Minska din skuldsättning

Försök att minska din skulder genom att betala av lån och kreditkortsskulder. En hög skuldsättning i förhållande till din inkomst kan signalera en risk för långivare. Ett knep kan vara att samla dina lån genom oss, för att snabbare bli skuldfri.

5. Undvik att öppna många nya kreditkonton

Att öppna flera nya kreditkonton eller teckna flera kreditkort på kort tid kan ses som en varningsflagg. Det är ofta bäst att hålla sig till de befintliga kreditkort och lån du redan har.

6. Undvik många kreditupplysningar

Varje gång du ansöker om kredit, tar långivaren en kreditupplysningar. Många förfrågningar på kort tid kan påverka din kreditvärdighet negativt. Försök att begränsa antalet kreditansökningar – till exempel genom att jämföra långivare med endast en förfrågan.

7. Sök professionell rådgivning

Om du har problem med din kreditvärdighet eller skuldsättning, överväg att söka hjälp från en rådgivare. De kan hjälpa dig att utarbeta en plan för att förbättra din ekonomiska situation.

Summering om att låna pengar utan UC

Att låna pengar utan UC kan verka lockande, men det är viktigt att förstå riskerna. Högre räntor och avgifter och en ökad risk för överskuldsättning är bara några av de potentiella nackdelarna.

Istället för att söka lån utan UC, överväg att använda en låneförmedlare eller fokusera på sparande och budgetering. Dessa alternativ kan hjälpa dig att uppnå din ekonomiska stabilitet utan att riskera din kreditvärdighet.

Vanliga frågor om att låna pengar utan UC

Vilka lånar ut pengar utan UC?

Det finns många långivare på nätet som marknadsför sig med att låna ut pengar utan UC – oftast gäller det sms- och snabblån. Dessa har dock i regel mycket högre ränta, och bör därför undvikas.

Kan man ta lån utan kreditupplysning?

Nej, en kreditprövning måste alltid göras enligt lag innan ett lån beviljas. Däremot finns aktörer som gör kreditprövningen utan UC, och i stället använder ett annat företag.

Vilka skulder syns inte på UC?

Oftast uppdateras din kreditrapport hos UC en gång i månaden. Därför kan helt nya skulder synas på UC förrän det hunnit uppdateras.

Hur mycket pengar kan man låna utan UC?

Lån utan UC är oftast mindre lån – oftast överstiger lånen inte 30 000 kronor. Lånar du genom oss, med endast en UC, kan du söka lån upp till 600 000 kronor.

Några av långivarna vi jämför

Ikano bank logga
Ica banken logga
resurs bank logga
Bank Norwegian logga
Medmera bank logga
Wasa kredit logga
Visa fler

© Låna Pengarna 2023 – En tjänst från Sambla Group AB

Ändra ditt samtycke till cookies