Låna pengar med betalningsanmärkning – så kan du låna trots anmärkning

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Låna pengarna arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

När du har en betalningsanmärkning kan det kännas svårt att låna pengar. Men hos oss på Låna Pengarna kan du få hjälp. Med vår tjänst kan du nämligen jämföra lån från upp till 40 långivare och hitta det som ger dig lägst ränta, även om du har en betalningsanmärkning.

Vi förmedlar privatlån på upp till 600 000 kronor och tar endast en kreditupplysning via UC, vilket gör att du kan söka lån utan att det behöver påverka din kreditvärdighet mer än absolut nödvändigt.

Ansök nu, eller läs vidare för att lära dig mer om hur du kan låna pengar med betalningsanmärkning och hur du kan förbättra din ekonomiska situation.

Går det att låna pengar med betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att låna pengar även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Vissa långivare specialiserar sig på att hjälpa personer med anmärkningar, och kommer att se främst till din inkomst så att de är säkra på att du kan betala tillbaka lånet.

Vi samarbetar med långivare som kan bevilja lån trots upp till 10 betalningsanmärkningar.

Våra krav för att låna:

✓ Minst 18 år gammal
✓ Skriven i Sverige
✓ Inkomst på minst 8 400 kronor i månaden
✓ Skuldfri hos Kronofogden

Ett sätt att komma på fötter igen ekonomiskt

Att låna pengar för att förbättra sin ekonomi kan låta bakvänt, men ibland är det precis det som behövs.

Om du gjort en del sämre val tidigare med dyra snabb- eller SMS-lån som lett dig till betalningsanmärkningar – kan det vara läge att söka hos oss för att omförhandla dem till en lägre ränta.

En låg ränta gör att du kan bli skuldfri snabbare och bli av med dina betalningsanmärkningar. På så sätt kan det alltså vara smart att låna pengar trots en eller flera anmärkningar.

Läs mer: Låna pengar med låg ränta

Hur gör jag för att låna pengar trots en anmärkning? Steg för steg

1. Fyll i en låneansökan

Börja med att fylla i en låneansökan hos oss. Det är en enkel och smidig process som bara tar ett par minuter. Har du tidigare lön du vill lösa anger du det.

2. Vi skickar din ansökan till 40 banker och långivare

När vi har din ansökan skickar vi den till alla 40 banker och långivare vi samarbetar med. Detta ökar dina chanser att hitta ett lån som passar dig, även med en betalningsanmärkning.

3. Välj lån och få det utbetalt

När vi har fått svar från bankerna, presenterar vi de bästa lånerbjudandena för dig. Du väljer det med lägst ränta och signeringen sker enkelt online med BankID. Behöver du hjälp finns våra rådgivare tillgängliga.

Efter att du har signerat lånet får du dina pengar utbetalda inom ett par dagar, så att du kan använda dem för det du behöver.

Extra viktigt att jämföra lån om du har en anmärkning

När du har en betalningsanmärkning är det extra viktigt att jämföra lån noggrant. En betalningsanmärkning kan påverka de erbjudanden du får, och du vill säkerställa att du hittar det bästa lånet med den lägsta räntan och bästa villkoren.

Det är här vi kommer in i bilden. Genom att använda vår tjänst kan du jämföra lån från flera olika långivare samtidigt, vilket sparar både tid och pengar. Det är dessutom bättre för din kreditvärdighet.

Vad är en anmärkning?

En betalningsanmärkning är en notering i din kreditupplysning som visar att du inte har uppfyllt dina ekonomiska åtaganden enligt avtal. Det kan vara att du har missat att betala tillbaka en kredit eller inte betalat en faktura i tid.

Påverkar dina chanser att låna pengar

Betalningsanmärkningar kan påverka din kreditvärdighet och därmed din förmåga att låna pengar. I Sverige syns betalningsanmärkningar i 3 år från det att de registrerats, men de är i regel mest “aktiva” desto nyare de är.

En betalningsanmärkning kan påverka dina möjligheter att få lån, hyra bostad eller till och med teckna telefonabonnemang – eftersom många lån- och kreditgivare ser en större risk i att låna ut till personer med anmärkningar.

Hur mycket kan jag låna med en anmärkning?

Beloppet du kan låna med en betalningsanmärkning kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din nuvarande ekonomiska situation och hur många betalningsanmärkningar du har.

Hos oss kan du söka privatlån på upp till 600 000 kronor, vilket ger dig möjlighet att låna en betydande summa pengar, även med en betalningsanmärkning. Dock är det viktigt att komma ihåg att lånebeloppet kan variera beroende på dina förutsättningar.

Vad får jag för ränta?

Räntan sätts alltid individuellt och går inte att säga på förhand. Det vi dock vet är att en jämförelse ökar dina chanser att hitta lägsta möjliga räntan för just dig.

Medsökande kan öka chanserna till beviljat lån med lägre ränta

Om du har en betalningsanmärkning och vill öka dina chanser att bli beviljad ett lån med bättre villkor, kan det vara en bra idé att inkludera en medsökande i din låneansökan.

En medsökande är någon som delar lånet och betalningsansvaret med dig. Med en medsökande kan du öka din kreditvärdighet och därmed förbättra dina möjligheter att få ett lån med lägre ränta. Oftast kan en medsökande vara en partner, en släkting eller en nära vän.

Borde jag låna pengar om jag har en anmärkning?

Att låna pengar när du har en betalningsanmärkning är en personligt beslut. Det är viktigt att noga överväga dina ekonomiska förhållanden och om du har möjlighet att återbetala lånet enligt avtal.

Om du är osäker, kan det vara klokt att rådgöra med en ekonomisk rådgivare för att få vägledning.

Vad ska du låna till?

Fundera också vad du ska ha lånet till. Är det för att lösa gamla skulder till en lägre ränta är det oftast en bra idé att låna. Eller om det är för en utgift som är nödvändig för att klara av din vardag.

Men om det är för konsumtion kan det vara en bra idé att fundera på om du inte kan spara ihop till pengarna i stället.

Hur undviker jag anmärkningar?

Betalningsanmärkningar oftast uppstår när du missat att betala räkningar. Här är några knep för att undvika fler betalningsanmärkningar och kunna låna pengar till lägre ränta.

  • Gör en budget – räkna på dina utgifter så att du har råd att betala räkningarna
  • Undvik att köpa på kredit eller avbetalning – köpen blir oftast dyrare och räkningarna kan vara lättare att missa
  • Undvik SMS-lån – de har ofta kort löptid vilket gör de tuffare att betala tillbaka
  • Samla lån för bättre överblick – det gör lånen mer lätthanterliga.

Samla lån trots anmärkningar för att förbättra din kreditvärdighet

Om du har flera små lån och krediter kan det vara fördelaktigt att samla dina lån till ett enda större lån. Detta kan hjälpa dig att få en bättre överblick över din ekonomi och kan även leda till att du får lägre ränta och bättre villkor.

Genom att samla dina lån kan du arbeta mot att förbättra din kreditvärdighet och minska risken för nya anmärkningar. När du sänker din ränta kan du dessutom ofta amortera snabbare och bli skuldfri tidigare.

När bör jag undvika att låna pengar?

Det är viktigt att vara försiktig när du lånar pengar, särskilt om du har betalningsanmärkningar. Här är några situationer när det kan vara klokt att undvika att ta ett lån:

  • Om du inte kan betala tillbaka lånet enligt avtalet
  • Om du planerar att låna för att betala räkningar – detta leder oftast till en skuldfälla
  • Om räntekostnaderna och avgifterna gör att lånet blir för dyrt.

Att låna pengar är ett åtagande, och det är viktigt att vara realistisk kring din förmåga att betala tillbaka lånet. Kan du inte betala tillbaka lånet bör du heller inte låna pengarna. Vid en kris kan det i stället vara en bättre idé att vända sig till en närstående som kan hjälpa dig tillfälligt.

Alternativ till lån trots anmärkning

Vilka lån går att ta med betalningsanmärkningar? Här är ett par alternativ

Lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet, även kallat privatlån, innebär att du inte behöver pantsätta något, som exempelvis din bostad, som säkerhet för lånet. Det är den typen av lån vi förmedlar. Dessa lån kan vara lättare att få även med betalningsanmärkningar, men räntan kan vara något högre.

Utöka bolån

Om du äger en bostad kan du överväga att utöka ditt bolån för att lösa dina ekonomiska problem. Detta kan ge dig möjlighet att få ett större lån till en lägre ränta, eftersom det är säkrat med din bostad.

Snabblån

Ett annat alternativ som man kan se både här och där är så kallade snabblån, även kallade SMS-lån. Den effektiva räntan på dessa lån är dock för det mesta skyhög – och har du redan anmärkningar bör du definitivt undvika dessa.

Borde jag låna pengar utan UC om jag har en anmärkning?

Att låna pengar utan UC innebär att du inte får en kreditupplysning från UC när du ansöker om lånet. Men kom ihåg att något annat kreditupplysningsföretag då används, och att din betalningsanmärkning kan fortfarande påverka lånebeslutet.

Lån utan UC har som regel högre ränta och bör därför undvikas i största mån. Ansök hellre hos oss med endast 1 kreditupplysning via UC.

Går det att låna pengar med skuld hos Kronofogden?

Om du har skulder hos Kronofogden kan det vara mycket svårt att få ett lån. Kronofogden är en myndighet som hanterar obetalda skulder och har stor påverkan på din kreditvärdighet.

Hos oss kan du inte söka ett lån om du har skulder hos Kronofogden. Det är för din egen skull, för att du inte ska riskera överbelåning.

Innan du överväger att låna pengar bör du arbeta på att lösa dina skulder hos Kronofogden först.

Så kan du öka din kreditvärdighet och undvika anmärkningar

För att undvika betalningsanmärkningar och förbättra din kreditvärdighet är det viktigt att:

  • Betala dina räkningar i tid.
  • Undvika att ta onödiga krediter.
  • Följa en budget och ha god överblick över din ekonomi.

Om du har betalningsanmärkningar på grund av skulder som gått till inkassobolag är det också viktigt att arbeta på att betala av dem och se till att de uppdateras i din kreditupplysning som “betald”.

Ta hjälp av vår rådgivning för hjälp kring lån med anmärkningar

Vi på Låna Pengarna har erfarenhet av att hjälpa kunder med betalningsanmärkningar att hitta lån som passar deras behov. Våra rådgivare finns alltid tillgängliga för att svara på dina frågor och ge dig vägledning.

Tillsammans kan vi arbeta mot en bättre ekonomisk framtid. Ansök i formuläret, eller kontakta oss idag och låt oss hjälpa dig med att hitta rätt lån, även med betalningsanmärkningar.

Vanliga frågor om att låna pengar med betalningsanmärkningar

Kan jag få låna pengar om jag är arbetslös?

Alla långivare kommer att ha ett visst krav på inkomst för att låna ut pengar. Är du tillfälligt arbetslös kan en medsökande vara ett alternativ för att kunna låna pengar. Men du bör alltid veta att du kommer kunna betala tillbaka lånet innan du lånar.

Påverkar att ansöka om lån min kreditvärdighet ytterligare?

Varje låneansökan genererar en kreditupplysning, och detta kan påverka din kreditvärdighet. Dock samarbetar vi med flera långivare och skickar endast en kreditupplysning via UC, vilket minskar risken för att dina chanser försämras avsevärt.

Några av långivarna vi jämför

Ikano bank logga
Ica banken logga
resurs bank logga
Bank Norwegian logga
Medmera bank logga
Wasa kredit logga
Visa fler

© Låna Pengarna 2023 – En tjänst från Sambla Group AB

Ändra ditt samtycke till cookies