Lån utan ränta? 40 bättre alternativ till räntefria lån

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Låna pengarna arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

När du är i behov av ekonomiskt stöd och kan möjligheten till lån utan ränta vara frestande. Men innan du förlitar dig på sådana erbjudanden är det viktigt att förstå att “räntefria” lån ofta kommer med dolda kostnader, eller att lånet bara är räntefritt en viss period.

Istället för att lockas av löften om lån utan ränta, kan du dra nytta av vår tjänst på Låna Pengarna. Vi förmedlar privatlån utan säkerhet från 40 olika banker och långivare i Sverige. Genom att jämföra lån hos oss kan du hitta det bästa erbjudandet med den lägsta räntan – utan några dyra överraskningar.

Räntefria lån innebär oftast en räntefri period. Efter det kan räntan oftast bli högre än hos ett vanligt privatlån. Det kan också innebära att den nominella räntan är 0 % – medan lånets övriga avgifter ändå gör att den effektiva räntan blir högre.

Välj detta i stället för löften om räntefria lån

Att jämföra privatlån genom oss när du vill låna pengar erbjuder fördelar som oftast kan överträffa de så kallade “räntefria” lånen:

1. Jämför lån från 40 olika långivare

Genom att använda vår tjänst kan du få tillgång till en omfattande lista av erbjudanden från olika långivare. Det ger dig möjligheten att hitta det bästa alternativet med den lägsta räntan och de bästa villkoren.

2. Lånebelopp upp till 600 000 kr

Oavsett om du behöver ett mindre eller större belopp, kan vi hjälpa dig att hitta lån mellan 5 000 och 600 000 kronor, vilket ofta är mer än vad som erbjuds med räntefria lån.

3. Endast en kreditupplysning via UC

Vi tar endast en kreditupplysning via UC när du ansöker hos oss. Det betyder att du kan söka flera lån samtidigt utan att din kreditvärdighet påverkas negativt.

4. Personlig rådgivning

Våra rådgivare är alltid tillgängliga för att hjälpa dig genom hela processen, från ansökan till låneavtal. De kan svara på dina frågor och guida dig genom att hitta det bästa lånet för dina behov.

5. Kostnadsfri tjänst

Att ta hjälp av oss för att jämföra lån är helt kostnadsfritt, och du förbinder dig inte till något genom att ansöka.

Vad innebär ett lån utan ränta?

Ett lån utan ränta är en typ av lån där du inte betalar någon ränta på det utlånade beloppet under en viss period. Det kan vara en månad eller flera månader beroende på avtalet.

Det kan också innebära att den nominella räntan på lånet faktiskt är 0 %. Men oftast kommer lånet då med andra avgifter som ändå

Se till den effektiva räntan och lånets löptid

Detta kan låta fördelaktigt vid första anblick, men det finns viktiga saker att beakta. Bland annat hur snabbt du kan betala av lånet. Kommer du inte kunna betala av det inom den räntefria perioden lär lånet bli dyrare.

Du bör också se till den effektiva räntan, vilket inkluderar alla lånets övriga avgifter vid sidan av den nominella räntan.

Varför är oftast lån inte räntefria?

Räntefria lån är sällan helt kostnadsfria. Istället inkluderar de ofta andra avgifter och kostnader som kan göra lånet betydligt dyrare än det verkar vid första anblick.

Några vanliga faktorer som kan öka kostnaden inkluderar:

 • Uppläggningsavgifter: Många “räntefria” lån kommer med höga uppläggningsavgifter, vilket kan innebära en betydande initial kostnad.
 • Administrativa avgifter: Det är vanligt med olika administrativa avgifter som kan öka den totala kostnaden för lånet.
 • Kort löptid: De räntefria perioderna är ofta korta, och om du inte kan betala tillbaka hela lånebeloppet inom den tidsramen, kan du börja debiteras en hög ränta efteråt.

Se alltid till den effektiva räntan – som avslöjar lånets faktiska kostnad

När du överväger ett “räntefritt” lån är det viktigt att fokusera på den effektiva räntan. Den effektiva räntan tar hänsyn till både räntan och andra avgifter, vilket ger dig en bättre uppfattning om den verkliga kostnaden för lånet.

Vi jämför alltid effektiva räntan

Jämför alltid den effektiva räntan mellan olika lån för att få en rättvis jämförelse. När vi presenterar låneförslag till dig som kund visar vi alltid den effektiva räntan – eftersom det är den som ger mest rättvis bild av vad lånet kommer att kosta.

Vad innebär räntefria månader?

Räntefria månader är något som vissa långivare erbjuder. Under dessa månader behöver du inte betala någon ränta på ditt lån. Men det är viktigt att komma ihåg att det oftast är en tillfällig förmån och inte en permanent lösning. Efter de räntefria månaderna kommer du vanligtvis att betala ränta enligt avtalet.

Vet du med dig att du kommer kunna betala av lånet inom den räntefria perioden kan det vara ett alternativ – men annars är det oftast bättre att titta på ett vanligt privatlån, som också är ett lån utan säkerhet.

Alternativ till lån utan ränta

I stället för att låta sig lockas av lån utan ränta, bör du överväga alternativ som kan vara mer kostnadseffektiva och transparenta:

 • Privatlån: Genom att använda vår tjänst på Låna Pengarna kan du jämföra privatlån från flera långivare och hitta den lägsta räntan och de bästa villkoren.
 • Spara pengar: Behöver du verkligen låna? Är det för ett mindre köp kanske du kan spara ihop pengarna.
 • Låna av en närstående: Om du behöver låna pengar till en oväntad utgift kanske du har en närstående som kan hjälpa dig med ett tillfälligt lån? Det brukar vara bättre än ett dyrt “räntefritt” lån.

Finns det räntefria lån utan UC?

Det kan finnas långivare som marknadsför ett räntefritt lån utan UC. Det kan verka lockande för dig med sämre kreditvärdighet, men det är något du bör undvika.

Lån utan UC har nämligen generellt en högre effektiv ränta än ett lån med UC – och precis som vi varit inne på tidigare bör du alltid vara aktsam när du läser om räntefria lån.

Oavsett vilken typ av lån du är intresserad av är det viktigt att vara medveten om att de flesta långivare utför någon form av kreditkontroll för att bedöma din kreditvärdighet. Vi tar alltid bara en kreditupplysning via UC per ansökan, så att det inte ska påverka din kreditvärdighet mer än nödvändigt.

Fördelar och nackdelar med lån utan ränta

Innan du bestämmer dig för att ansöka om ett räntefritt lån är det viktigt att förstå fördelarna och nackdelarna. Här är några av de mest framträdande:

Fördelar:

 • Ingen ränta under en begränsad period: Under de räntefria månaderna betalar du ingen ränta, vilket kan vara fördelaktigt om du behöver andrum för att betala tillbaka lånet.
 • Snabb tillgänglighet: Räntefria lån kan ibland vara snabbt tillgängliga och kan vara användbara vid akuta behov.

Nackdelar:

 • Dolda kostnader: Som tidigare nämnts kan räntefria lån komma med dolda avgifter och höga räntor efter den räntefria perioden.
 • Kort löptid: Räntefria lån har ofta en kort löptid, och om du inte betalar tillbaka hela beloppet i tid kan du bli tvungen att betala höga räntor.
 • Begränsade lånebelopp: Räntefria lån erbjuder vanligtvis begränsade lånebelopp, vilket kan vara otillräckligt för större ekonomiska behov.

Sammanfattningsvis är det viktigt att vara försiktig med erbjudanden om lån utan ränta och noga överväga alla kostnader och villkor. Att använda vår tjänst på Låna Pengarna ger dig möjlighet att jämföra lån från ett brett utbud av långivare och hitta det bästa alternativet med den lägsta räntan. Genom att göra en grundlig jämförelse kan du säkerställa att du tar ett lån som passar din ekonomi och behov på bästa möjliga sätt.

Jämför hos oss innan du söker räntefritt lån

Innan du bestämmer dig för ett “räntefritt” lån är det en bra idé att använda vår tjänst på Låna Pengarna för att jämföra lån från olika långivare. Genom att göra det kan du hitta det bästa erbjudandet som passar dina behov och din ekonomiska situation. Våra rådgivare finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig att förstå de olika erbjudandena och guida dig genom processen.

Undersök dina alternativ

Det är viktigt att komma ihåg att även om “räntefria” lån kan låta lockande, finns det ofta bättre alternativ tillgängliga. Ett privatlån genom Låna Pengarna kan erbjuda lägre ränta, flexibla villkor och större lånebelopp, vilket kan vara en mer förmånlig lösning för dina ekonomiska behov. Innan du tar ett lån, var noga med att överväga alla kostnader och villkor så att du kan fatta det bästa beslutet för din ekonomi.

Vanliga frågor om att låna utan ränta

Kan man låna pengar utan ränta?

Ja, men oftast är dessa lån ändå dyrare i praktiken eftersom att det tillkommer andra avgifter.

Finns det räntefria billån?

Räntefria billån erbjuds av en del bilhandlare – men det kompenseras oftast av att försäljningspriset för bilen blir betydligt högre.

Varför är räntefria lån ofta dyrare?

Många “räntefria” lån låter lockande med möjligheten att undvika räntebetalningar under en viss tid. Men de är ofta dyrare än de verkar. Det beror på att långivare ofta kompenserar för avsaknaden av ränta genom att ta ut andra avgifter, som uppläggningsavgifter och administrativa avgifter.

Finns det några alternativ till lån utan ränta om jag behöver låna pengar?

Ja, det finns alternativ till lån utan ränta om du behöver låna pengar. Ett bra alternativ är att använda en tjänst som Låna Pengarna, där du kan jämföra lån från olika långivare och hitta det bästa erbjudandet med den lägsta räntan

Några av långivarna vi jämför

Ikano bank logga
Ica banken logga
resurs bank logga
Bank Norwegian logga
Medmera bank logga
Wasa kredit logga
Visa fler

© Låna Pengarna 2023 – En tjänst från Sambla Group AB

Ändra ditt samtycke till cookies